Auteur: Klaus-Peter Wulf
Tannenwirtshaus, donderdag, 09 februari 2017

Voorzitter Hermann Dörfler was het afgelopen jaar tevreden over de algemene vergadering van het soldatenconsortium Tannenwirtshaus in Gasthaus Schulz. Sommige leden namen deel aan de rit van de districtsvereniging Landeswallfahrt in Altötting. In de vergelijkende opnamen van het Kreisverband Stadtsteinach had het team van Tannenwirtshauser een slechte dag en moest genoegen nemen met de vijfde plaats.

Opwindend historisch onderzoek

Ze hebben de herdenkingsdienst voor de Memorial Day graag georganiseerd. Dörfler bedankte Helga en Lothar Siebenlist en Marita Dörfler, die zorgden voor de aanplant rondom het monument.

Het kameraadschap Dörfler was blij om te helpen bij het onderzoek naar Oskar Sauer, die op 29 oktober 1944 in Liessel in de Tweede Wereldoorlog in de Tweede Wereldoorlog viel. De Nederlander Richard Schoutissen had om informatie gevraagd. De naam van Oskar Sauer staat ook op het monument in Tannenwirtshaus. Penningmeester Lothar Siebenlist toonde ordelijke financiën. Auditor Dieter Schulz certificeerde hem een ​​onberispelijke klus.

Bij de nieuwe verkiezingen veranderden het leiderschapsteam niet bij voorzitter Hermann Dörfler. Burgemeester Franz Uome bedankte voor het werk van de kameraadschap, die een voortdurende vermaning voor vrede is. Niet als vanzelfsprekend kan worden beschouwd, is de zorg en het onderhoud van het monument. Districtsvoorzitter Gottfried Betz sprak over een zeer actieve club. De nationale pelgrimage 2017 vindt plaats op 1 juli in Amberg, het gebruik van een bus is weer gepland. Hij nodigde ook uit op de vredesbedevaart naar Vierzehnheiligen op 7 mei.

“We moeten waakzaam blijven en de vredeshandhaving ondersteunen”

…districtsvoorzitter Georg Spindler. kpw