Regelmatig worden wij, Stichting Oorlogsslachtoffers, aangeschreven door deelnemers van WO2 re-enactment groepen (dit zijn groepen die historische gebeurtenissen naspelen of uitbeelden door deelnemers in een historisch kostuum) voor aanvullende informatie over eenheden zoals ook gedetailleerde informatie over soldaten die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland sneuvelden. De verkregen informatie wordt door deze re-enactors voornamelijk gebruikt om een zo werkelijkheidsgetrouwe gebeurtenis uit de Tweede Wereldoorlog te kunnen nabootsen.

In sommige gevallen worden zelfs de persoonsgegevens van een gesneuveld soldaat ‘overgenomen’ om nog dichter bij de belevingswereld van de re-enacter te komen.

Om deze historische gebeurtenissen uit te beelden worden vaak kosten noch moeite gespaard om bijvoorbeeld originele kleding en gebruiksvoorwerpen aan te schaffen maar aangezien deze originelen niet alleen moeilijk te verkrijgen zijn en veelal ook erg kostbaar, worden er gelukkig ook nauwkeurige reproducties van deze originelen gemaakt. Één van onze sponsoren, Epic Militaria Ltd, een klein familiebedrijf gevestigd in Aberystwyth (VK) is dé leverancier bij uitstek voor deze WO2 reproducties.

Hun doel is om de beste kwaliteit WO2-reproducties te leveren voor de meest concurrerende prijzen die mogelijk zijn, daarnaast streven ze er altijd naar om dit te koppelen aan een snelle en vriendelijke service. Ze hebben een gevarieerd klantenbestand, van de speciale verzamelaar en re-enactor tot de one-time kostuumkoper, en ze zullen altijd hun uiterste best doen om hun klanten te helpen en te adviseren waar ze kunnen.

Als bedrijf leveren ze ook regelmatig aan de film- en theaterindustrie, van kleinschalige amateurtoneel ‘Allo’ Allo producties tot grotere filmische ondernemingen, van moderne cultklassiekers Iron Sky en Dead Snow 2 tot Hollywood-blockbusters waaronder de recente hits Inglorious Basterds en Fury.