Documentaire n.a.v. 70 jaar bevrijding

Wij zijn trots om een bijdrage te hebben mogen leveren aan deze bijzondere documentaire n.a.v. 70 jaar bevrijding “Om nooit te vergeten van stichting Pelicula film & tv. In deze documentaire o.a. aanvullende informatie over een Nederlander in Duitse dienst evenals een Engelse soldaat die tijdens de bevrijding van Deurne, 24 september 1944, sneuvelden.

Persoonlijke verhalen uit de bevrijdingsperiode
Deze documentaire van Stichting Pelicula portretteert een aantal persoonlijke verhalen die zich afspelen in de periode vanaf september 1944. De geallieerden deden op dat moment een poging om in het kader van “Operatie Market Garden” Nederland te bevrijden.

De zoektocht van een zoon van een Nederlandse SS’er naar zijn gesneuvelde vader en de zoektocht van een dochter van een Engels tank-bestuurder naar haar gesneuvelde vader, zorgen voor een dubbele dramatische lijn waarmee de verschillende verhalen tot een vloeiend geheel zijn vervlochten.

De documentaire ging in première op de Dag van de Brabantse Volkscultuur, op 11 november 2014 georganiseerd door Erfgoed Brabant. De documentaire gaat nu gedistribueerd worden, om te beginnen in Brabant, maar de makers hopen dat de film ook in de rest van Nederland belangstelling zal hebben.

Ook de afzonderlijke verhalen, zowel die in de documentaire zijn verwerkt als die de eindmontage uiteindelijk niet gehaald worden, zullen op passende wijze onder de aandacht worden gebracht.

Regie: Joost Schrickx

Camera: Jet Homoet
Geluid: Ludo Keeris

Montage: Harro Henkemans

Kleurcorrectie: Mark Timmer
Geluidsnabewerking: Ludo Keeris

Met: Michel Hooijmaaijer, Edwin Popken, Tiny de Louw Aarts, Marinus van de Weijer, Lies Smits, Annie Vrijhoff, Ria Keeris, Gerard van Eijl, Martin Reuser, Toon de Rooij, Cor Frijters, Laura Mollard & Family, Joan Wilson en Richard Schoutissen.