Stichting Oorlogsslachtoffers heeft voor haar veldonderzoek een nieuwe professionele metaaldetector met accessoires en kleding gesponsord gekregen van Minelab Metal Detectors.

Minelab is de wereldleider in de technologie van metaaldetectie voor de consument, humanitaire ontmijning en militaire behoeften. Door toewijding aan research & development en innovatief design is Minelab werelds belangrijkste fabrikant van draagbare metaaldetectoren.

Naar aanleiding van onze eerdere onderzoeken naar oorlogsslachtoffers kwam ik contact met Ciarán Duffy, Business Development Director Western Europe bij Minelab International. Deze besloot, na zich goed geïnformeerd te hebben over onze Stichting en haar doelstellingen, om ons te voorzien van een Minelab waterproof all-terrein CTX 3030 high performance detector met GPS functie zoals ook diverse accessoires en kleding.

Op dit moment wordt onze nieuwe aanwinst bestudeerd alvorens we deze voor ons veldonderzoek willen gaan inzetten, deze nieuwe professionele detector is namelijk niet alleen hardwarematig maar voornamelijk ook softwarematig van een geheel ander kaliber dan onze huidige ‘oude’ detector. Stichting Oorlogsslachtoffers wil haar nieuwe aanwinst o.a. gebruiken voor (krijgs)historisch onderzoek naar (voormalige) veldgraven.

Stichting Oorlogsslachtoffers bedankt Minelab bijzonder voor de sponsoring van deze professionele apparatuur, accessoires en de kleding.