Naam : Wagstaff
Voornamen : Kenneth
Roepnaam : –
Geboortedatum : 04-11-1925
Geboorteplaats : Nottingham
Wonende : 15 Franchise Terrace Westminster Street St Anns Well Road
Rang / Beroep : Private
Identiteitsplaatje : 14703851
Eenheid : King’s Own Scottish Borderers, 6th Bn.
Overlijdensdatum : 01-11-1944
Overlijdensplaats : Liessel
Doodsoorzaak : –
Begraafplaats : Nederweert War Cemetery
Gedenkplaats : –Overige informatie

Graflocatie: II. F. 9.

18 jaar. Zoon van Mr. en Mrs. Harry Wagstaff, uit Nottingham.

Kenneth Wagstaff, een fervent football speler voor de Raleigh bicycle factory, kwam uit een militair geslacht, zijn grootvader William Wagstaff zoals ook zijn vader Harry Wagstaff diende eerder ook al voor het Verenigd Koninkrijk en haar overzeese gebiedsdelen. Kort voordat Kenneth Wagstaff in dienst ging kerfde hij in het metselwerk van een huis op de hoek van de Westminster Street St Anns Well Road de tekst “Victory Day Soon” (Overwinningsdag binnenkort). Zijn datum van indiensttreding bij het leger was 20 januari 1944, oorspronkelijk was hij in The Kings Own Yorkshire Light Infantry, daarna overgeplaatst naar The Kings Own Scottish Borderers.

In zijn laatste brief naar huis, gedateerd 28 oktober 1944, schrijft hij onder anderen “we are in a Town at present which we Liberated yesterday and you should have seen the people when we entered the Town” (wij zijn in een stad welke we een dag eerder hebben bevrijd, je had de mensen moeten zien toen we de stad binnenkwamen).

Kenneth Wagstaff overleed (drie dagen voor zijn negentiende verjaardag) tijdens beschietingen van de Duitsers terwijl hij in een rode-kruis jeep enkele slachtoffers, Johannes van den Berkmortel en diens vrouw Maria Catharina van den Berkmortel, van een eerdere granaatinslag vervoerde. Door deze granaatinslag kwamen Henri van den Berkmortel en Johannes van den Berkmortel om het leven. Het veldgraf van Kenneth Wagstaff bevond zich nabij Kamp Heitraksgoor van de Nederlandsche Arbeidsdienst dat gehuisvest was op het Sloot in Liessel, aan de Kennelweg nabij de hoek met de Neerkantseweg waarbij ook de beschietingen van de rode-kruis jeep plaatsvonden.

`

William Wagstaff

Harry Wagstaff

Kenneth Wagstaff

Ingekerfde muur “Victory Day”

Brief, sneuvelen Kenneth Wagstaff, van het War Office (oorlogsbureau)