Naam : Carroll
Voornamen : John Gerard
Roepnaam : Roddy
Geboortedatum : 02-05-1924
Geboorteplaats : Yonkers, New York
Wonende : 19 Amackassin Terrace Yonkers, New York
Rang / Beroep : Staff Sergeant
Identiteitsplaatje : 32806420
Eenheid : 23rd Infantry Battalion, 7th Armored Division, Company C
Overlijdensdatum : 19-10-1944
Overlijdensplaats : Deurne, nabij het kanaal van Deurne
Doodsoorzaak : –
Begraafplaats St Joseph’s Cemetery te Yonkers, New York (VS)
Gedenkplaats : –

.
Overige informatie

Graflocatie: St. Thomas Section, Row 4, Plot 3

Zoon van Dennis J. en Florence Ronan Carrol wonende 19 Amackassin Terrace, in Yonkers. Zijn vader was inspecteur in het City Engineering Bureau. Hij had drie broers, William, Thomas en Dennis die allen in de Tweede Wereldoorlog hebben gediend. Hij had ook vijf zusters, Florence, Dorothea, Margaret, Mary Alice en Gertrude. Het gezin woonde op 29 Dudley Place en daarvoor woonden ze op 77 Waring Place. John, bij zijn vrienden bekend als “Roddy” was een leerling van de Sacred Heart School, Glenclyffe in Garrison NY, hij ging in februari 1942 in dienst, terwijl hij naar de Gorton High School ging.
John Gerard Carroll kreeg zijn training in Camp McCain Mississippi en Fort Jackson in South Carolina. Hij bereikte de rang van Staf Sergeant en landde begin september 1944 in Frankrijk bij een gepantserde infanterie. Hij was de Ploegleider van Company C, 23ste Pantserinfanterie Bataljon van de 7de Pantserdivisie. Op 19 oktober 1944, tijdens gevechten in de omgeving van het kanaal van Deurne sneuvelde John Gerard Carroll in de strijd. Hij was 20 jaar oud.

Carroll werd aanvankelijk in Nederland begraven. Zijn lichaam werd in november 1947 naar huis in Yonkers gebracht. Zijn wake werd gehouden in Ball funeral home op 100 Lake Ave. Een Hoogmis of requiem werd opgedragen in de Kloosterkerk van het Heilig Hart met leden van de Katholieke Oorlogsveteranen als dragers. De begrafenis was in St. Joseph’s begraafplaats met hoornblazer Bugler Thomas Payne van VFW Post 1666 die de last post blies en het rifle squad van de American Legion Post Seven die saluutschoten afvuurden.

The Herald Statesman, Yonkers, N.Y. maandag 6 november 1944.