Naam : Garrould
Voornamen : John Aubrey Trevor
Roepnaam : –
Geboortedatum : 1921
Geboorteplaats : Little Hadham, Hertfordshire
Wonende : Ensford Rise, Kent
Rang / Beroep : Pilot Officer (Pilot)
Identiteitsplaatje : 60818
Eenheid : Royal Air Force Volunteer Reserve, 78 Sqdn.
Overlijdensdatum : 16-05-1941
Overlijdensplaats : Helenaveen
Doodsoorzaak : te gevolge van een vliegtuigcrash
Begraafplaats Jonkerbos War Cemetery te Nijmegen
Gedenkplaats : Little Hadham War memorial (Verenigd Koninkrijk)Overige informatie

Graflocatie: 3. H. 6.

19 jaar. Zoon van Arthur Henry Garrould en Jessie Emma Martine Garrould-Davies.

In de nacht van 16 op 17 mei 1941 werd de bommenwerper, een Whitley EY-V met het serienummer Z6493, tijdens een missie naar Keulen naar beneden gehaald door Unteroffizier Wolfgang Eberhard Pross van het 3./Nachtjagdgeschwader 1. John Aubrey Trevor Garrould, Reginald James GarlishRobert Sydney Langston KeymerAlexander Plant Smith en Edward Oakes kwamen hierbij om het leven en werden begraven op de begraafplaats aan de Dokter Blumenkampstraat te Venlo, rij 7, graf 104 t/m 108. Na de ontruiming van deze begraafplaats heeft herbegraving op Jonkerbos plaatsgevonden.

Unteroffizier Wolfgang Eberhard Pross verongelukte diezelfde nacht op het “Fliegerhorst Venlo” vliegveld Venlo toen zijn Messerschmitt Bf 110 over de kop sloeg tijdens de landing. Pross zijn laatste rustplaats is op het Johannis Friedhof te Dresden-Tolkenwitz.

Beneden het 1ste graf van John Aubrey Trevor Garrould op de begraafplaats aan de Dokter Blumenkampstraat te Venlo, zijn graf werd geadopteerd en onderhouden door Eugene Vos, huisarts te Blerick.