Naam : Willemse
Voornamen : Johannes Jozef
Roepnaam : Sjang
Geboortedatum : 27-01-1902
Geboorteplaats : Horst
Wonende : Heitraksedijk 96 te Liessel
Rang / Beroep : Landbouwer
Identiteitsplaatje : –
Eenheid : –
Overlijdensdatum : 27-10-1944
Overlijdensplaats : Liessel
Doodsoorzaak : ten gevolge van granaatvuur
Begraafplaats : R.K. Begraafplaats te Ysselsteyn
Gedenkplaats : Oorlogsmonument te Liessel
: Oorlogsmonument Sint-Willibrorduskerk te Liessel

 

Overige informatie

Zoon van Pieter Jan Willemse en Anna Catharina Geerarts, weduwe Francina Petronella Wilhelmina Spreeuwenberg. Vader van Herbertus Mathijs Marie Willemse.

Op 27 oktober 1944 begonnen de Duitsers aan een onverwachte tegenaanval, vanuit Helenaveen en vanuit Meijel. Inwoners van Liessel vluchtten in grote haast naar Deurne en Asten. De aan de frontlinie gelegerde Amerikanen waren niet in staat deze aanval te keren. De 15e Schotse divisie die net Tilburg had bevrijd, schoot te hulp. Na zware gevechten, vaak man tegen man o.a. in de Dennendijkse bossen, werd het Duitse offensief tot stand gebracht. Liessel was even wereldnieuws. Oorlogscorrespondenten noemden de strijd één van de zwaarste sinds de invasie van Normandië.

Op de vlucht voor het oorlogsgeweld, in de richting van de schuilkelder/silo bij de overburen werden Johannes Jozef Willemse, zijn zoon Herbertus Mathijs Marie Willemse en Christianus van Hugten verrast door een voltreffer in het broedlokaal. Johannes Jozef Willemse en zijn zoon Herbertus Mathijs Marie Willemse kwamen hierbij om het leven, Christianus van Hugten werd zwaar gewond afgevoerd naar het ziekenhuis te Helmond waar hij enkele weken later overleed aan zijn verwondingen.

Bidprentje

Gezamenlijk bidprentje

Overlijdensregister