Naam : Lang
Voornamen : James Flemming
Roepnaam : –
Geboortedatum : –
Geboorteplaats : –
Wonende : –
Rang / Beroep : Trooper
Identiteitsplaatje : 14239658
Eenheid : Royal Tank Regiment, R.A.C., 22nd
Overlijdensdatum : vermist sinds 03-11-1944
Overlijdensplaats : vermist omgeving Neerkant
Doodsoorzaak : –
Begraafplaats : Mogelijk te Mierlo (zie overige informatie)
Gedenkplaats Groesbeek MemorialOverige informatie

Gedenksteen: Panel 1.

22 jaar.

James Flemming Lang, George Sackville BlakeGreville Tom Page en James John Cleary worden vermist in de omgeving van de Heitrak te Neerkant.

Tijdens de hevige gevechten nabij de Heitrak werden de tanks van Lieutenant Pear en Sergeant Birch door de Duitsers getroffen, de vier bovenstaande slachtoffers hadden de brandenden tanks helaas niet meer kunnen verlaten.

Nabij de Heitrak N. 31 te Neerkant werden drie onbekende Engelse soldaten van dezelfde eenheid (2nd County of London Yeomanry, Westminster Dragoons) geborgen, de stoffelijke overschotten waren dusdanig verminkt dat deze niet meer te identificeren waren, naar alle waarschijnlijkheid waren het echter de stoffelijke overschotten van drie van de bovenstaande vier vermisten. De stoffelijke resten werden naar Mierlo War Cemetery overgebracht: graflocaties V D 9, V D 10 en V D 11 waar ze als onbekend soldaat rusten. Een vierde soldaat is onvindbaar gebleven.

Beneden een foto van de veldgraven nabij N. 31 (nu Heitrak 2).

Op onderstaande foto (met op de voorgrond het graf van Albert George Birch) is op de achtergond de woning van de huidige Dorpsstraat 104 goed herkenbaar.