Naam : Blake
Voornamen : George Sackville
Roepnaam : –
Geboortedatum : –
Geboorteplaats : –
Wonende : –
Rang / Beroep : Trooper
Identiteitsplaatje : 14429259
Eenheid : Royal Tank Regiment, R.A.C., 22nd
Overlijdensdatum : vermist sinds 03-11-1944
Overlijdensplaats : vermist omgeving Neerkant
Doodsoorzaak : –
Begraafplaats : Mogelijk te Mierlo (zie overige informatie)
Gedenkplaats Groesbeek MemorialOverige informatie

Gedenksteen: Panel 1.

19 jaar. Zoon van Capt. William A. Blake en Mrs. Blake; weduwe R. Joyce Blake, uit Congresbury, Somerset.

George Sackville Blake, James John ClearyJames Flemming Lang en Greville Tom Page worden vermist in de omgeving van de Heitrak te Neerkant.

Tijdens de hevige gevechten nabij de Heitrak werden de tanks van Lieutenant Pear en Sergeant Birch door de Duitsers getroffen, de vier bovenstaande slachtoffers hadden de brandenden tanks helaas niet meer kunnen verlaten.

Nabij de Heitrak N. 31 te Neerkant werden drie onbekende Engelse soldaten van dezelfde eenheid (2nd County of London Yeomanry, Westminster Dragoons) geborgen, de stoffelijke overschotten waren dusdanig verminkt dat deze niet meer te identificeren waren, naar alle waarschijnlijkheid waren het echter de stoffelijke overschotten van drie van de bovenstaande vier vermisten. De stoffelijke resten werden naar Mierlo War Cemetery overgebracht: graflocaties V D 9, V D 10 en V D 11 waar ze als onbekend soldaat rusten. Een vierde soldaat is onvindbaar gebleven.

Beneden een foto van de veldgraven nabij N. 31 (nu Heitrak 2).

Op onderstaande foto (met op de voorgrond het graf van Albert George Birch) is op de achtergond de woning van de huidige Dorpsstraat 104 goed herkenbaar.