Naam : Loft
Voornamen : Frank
Roepnaam : Frank
Geboortedatum : xx-11-1922
Geboorteplaats : te Hull
Wonende : –
Rang / Beroep : Trooper / arbeider bij Rank’s flour mill te Hull
Identiteitsplaatje : 4344205
Eenheid : Royal Armoured Corps, Inns of Court Regiment.
Overlijdensdatum : 13-11-1944
Overlijdensplaats : Deurne
Doodsoorzaak : –
Begraafplaats : Mierlo War Cemetery
Gedenkplaats : St. Mary Magdalene Curch War Memorial te Prudhoe

 

Overige informatie

Graflocatie: VII. F. 1.

22 jaar. Zoon van Benny en Doris Loft; weduwe Mary Isobel Loft-Clarence, uit Prudhoe, Northumberland.

Toen Frank Loft naar Europa was gestuurd verbleven zijn vrouw en dochtertje bij de oma van zijn vrouw in Prudhoe. De vrouw van Frank Loft werkte toen in de fabriek genaamd “Vicker’s Arnstrong”. Daar maakte ze omhulsels voor granaten.

Op een koude maandagmorgen (13-11-1944) klom Lieutenant Webster van het Royal Armoured Corps, zoals hij daarvoor met regelmaat deed, op een hooiberg welke als observatiepost diende. Deze morgen raakte zijn laars echter iets zachts wat later een Duitse soldaat bleek te zijn die zich in het hooi verstopt had.

Lieutenant Webster wist de Duitse soldaat te overmeesteren en begon deze te fouilleren toen plotseling de eenheid van Lieutenant Webster onder vuur werd genomen vanuit enkele gebouwen en hooibergen in de omgeving. Het werd al snel duidelijk dat de eenheid van Lieutenant Webster in een hinderlaag van de Duitsers was gevallen, waarbij Trooper Frank Loft en Trooper Douglas Salt vrijwel direct gedood werden. Corporal Dean raakte gewond aan één van zijn benen en voor Lieutenant Webster zat er niets anders op dan zich aan de Duitsers over te geven, welke op haar beurt Corporal Dean en Lieutenant Webster krijgsgevangen maakten.

De veldgraven van Frank Loft en Douglas Salt bevonden zich nabij NAD-kamp Wasberg, ook wel betiteld als Kamp Wasberg, gelegen tussen de Langstraat en de Suezlaan te Deurne.

Frank Loft in uniform.

Trouwfoto Frank Loft & Mary Isobel Loft-Clarence