Naam : Salt
Voornamen : Douglas
Roepnaam : –
Geboortedatum : –
Geboorteplaats : Stoke-on-Trent
Wonende : 19a West Close, Stone
Rang / Beroep : Trooper
Identiteitsplaatje : 7959506
Eenheid : Royal Armoured Corps, Inns of Court Regiment.
Overlijdensdatum : 13-11-1944
Overlijdensplaats : Deurne
Doodsoorzaak : –
Begraafplaats : Mierlo War Cemetery
Gedenkplaats : –

.

Overige informatie

Graflocatie: VII. F. 2.

21 jaar. Zoon van William en Gladys Nellie Salt, uit Walton, Stone, Staffordshire.

Op een koude maandagmorgen (13-11-1944) klom Lieutenant Webster van het Royal Armoured Corps, zoals hij daarvoor met regelmaat deed, op een hooiberg welke als observatiepost diende. Deze morgen raakte zijn laars echter iets zachts wat later een Duitse soldaat bleek te zijn die zich in het hooi verstopt had.

Lieutenant Webster wist de Duitse soldaat te overmeesteren en begon deze te fouilleren toen plotseling de eenheid van Lieutenant Webster onder vuur werd genomen vanuit enkele gebouwen en hooibergen in de omgeving. Het werd al snel duidelijk dat de eenheid van Lieutenant Webster in een hinderlaag van de Duitsers was gevallen, waarbij Trooper Douglas Salt en Trooper Frank Loft vrijwel direct gedood werden. Corporal Dean raakte gewond aan één van zijn benen en voor Lieutenant Webster zat er niets anders op dan zich aan de Duitsers over te geven, welke op haar beurt Corporal Dean en Lieutenant Webster krijgsgevangen maakten.

De veldgraven van Douglas Salt en Frank Loft bevonden zich nabij het NAD-kamp Wasberg, ook wel betiteld als Kamp Wasberg, gelegen tussen de Langstraat en de Suezlaan te Deurne.