Toegewijd aan alle oorlogsslachtoffers van- en in de gemeente Deurne.

FAQ items aan het laden...

.

Als men het begrip oorlogsslachtoffers laat vallen, dan denken de meeste mensen vandaag de dag nog steeds aan gesneuvelde Nederlandse en Geallieerde militairen, verzetstrijders, dwangarbeiders en Joodse Nederlanders. Eigenlijk denkt men traditioneel nog steeds in een vijandbeeld en behoren Duitse slachtoffers niet tot de groep waaraan men met eenzelfde automatisme denkt. Deze website maakt geen onderscheid.

Als bezoeker zult u hier informatie vinden over slachtoffers die binnen de gemeente Deurne vielen als gevolg van de Tweede Wereldoorlog, zonder dat onderscheid wordt gemaakt tussen de toenmalige kampen.  Bovendien vindt u hier informatie over de Deurnenaren die elders omkwamen, ook zij die in vreemde krijgsdienst traden.  Doel is om alle slachtoffers uiteindelijk op deze website te kunnen inventariseren en de gegevens over hen te etaleren.

Op oorlogsslachtoffers.nl vindt de bezoeker de gezochte informatie via een eenvoudig navigatiemenu aan de rechterkant van de pagina. Daar kan op verschillende criteria worden gezocht naar de persoon in kwestie middels enkele hoofdthema’s. Een generieke zoekfunctie biedt toegang tot een snelle algemene zoektocht op de website.

Deze site is nog volop in ontwikkeling. Richard Schoutissen doet niet aflatend onderzoek naar de oorlogsslachtoffers, waardoor de content zich geleidelijk uitbreidt. Uiteraard is informatie van harte welkom, net als opmerkingen die u mocht hebben aan de hand van uw bezoek van de website.

Bekijk via onderstaande link de documentaire “Om nooit te vergeten” met twee verhalen die zich in Deurne afspelen. De zoektocht van een zoon van een Nederlandse SS’er naar zijn gesneuvelde vader en de zoektocht van een dochter van een Engels tank-bestuurder naar haar gesneuvelde vader, zorgen voor een dubbele dramatische lijn waarmee de verschillende verhalen tot een vloeiend geheel zijn vervlochten.