De Tweede Wereldoorlog woedde in de periode 1940-1944 ook in de Peel. Nu, 75 jaar later, staan we stil bij onze bevrijding. Een jaar lang blikken we in deze rubriek terug op de gebeurtenissen toen. Van algemene verhalen tot persoonlijke anekdotes, die zich afspeelden in Asten, Someren, Deurne en omgeving.

De Peel onder vuur geeft een boeiende inkijk in de Peel in oorlogstijd. Het boek – dat in twee delen wordt uitgebracht – is gebaseerd op de gelijknamige oorlogsrubriek die wekelijks in deze krant verschijnt. U wordt meegenomen in de verhalen en persoonlijke herinneringen uit de gemeenten Deurne, Asten, Someren en omgeving, aangevuld met unieke foto’s en ander beeldmateriaal.

Een citaat uit het verhaal van Deurnenaar Anton van Baars:
“We denken dat er verraad is gepleegd. Er is iets gebeurd waardoor wij ’s nachts van ons bed zijn gelicht. We sliepen met een paar man op één kamer, toen er Duitse militairen binnenkwamen. Zij doorzochten de kasten en bedden, maar vonden niets. Ze hebben niet onder de matten gekeken. Hadden ze dat wel gedaan, dan was het een slechte zaak geweest.”

De Peel onder vuur wordt geproduceerd in een beperkte oplage en uitgegeven als een genaaid gebonden boek met harde band en stofomslag.

De twee delen zijn alleen te bestellen via onderstaande link (zie groene button) of bij Uitgeverij Das Publishers, Stationsstraat 103, 5751 HD Deurne. Reguliere prijs voor deze twee delen bedraagt € 49,95, maar tot eind juni betaalt u slechts € 39,95.

Het eerste deel wordt vanaf 1 september geleverd en deel twee vanaf eind oktober. 

Alvast veel leesplezier!

Vanwege het grote succces van de eerste druk gaan wij een tweede druk uitbrengen. U kunt zich hier voor inschrijven. De kosten van de twee boeken zijn € 49,95. Eventuele verzendkosten is tegen kostprijs aan de hand van het gewicht van de bestelling.

Zodra we voldoende voorinschrijvingen hebben gaan wij over op productie en ontvangt u een factuur voor het bestelde boek.